Skip to main content

Για πολλούς η ζυγαριά αποτελεί στρες και δεν μπορούν να διαχειριστούν με ομαλό τρόπο την αύξηση βάρους τους… έχουν πάρει από φόβο τα κιλά τους και το κυριότερο, όλο αυτό τους βγαίνει και βουλιμικά –και όμως ο λόγος που το βάρος μας πολλές φορές παίρνει αύξουσα οδό, είναι οι ΟΡΜΟΝΕΣ!

Οι ορμονικές διαταραχές προκαλούν διαταραχές στο βάρος και το κακό είναι όταν όλο αυτό γίνεται και παχυσαρκία. Σας παραθέτουμε απλά βήματα, ώστε να απενεργοποιήσετε αυτές τις ορμόνες και να ανεβαίνετε με χαρά στη ζυγαριά σας χωρίς φόβο, αλλά με πάθος για τέλεια σιλουέτα.

1. Καταναλώστε full πρωτεΐνη

Η γκρελίνη, η ορμόνη της πείνας που μιλήσαμε σε προηγούμενο τεύχος δημιουργείται στο πεπτικό σύστημα, αυξάνει την όρεξή σας όταν το σώμα σας χρειάζεται ενέργεια. Καταστέλλοντας τις επιπτώσεις της γκρελίνης, θα βοηθήσει στην απενεργοποίηση αυτής της ορμόνης αύξησης του σωματικού βάρους. Για να απενεργοποιήσετε την ορμόνη γκρελίνη ώστε να μην κερδίσετε βάρος, ακολουθήστε μια διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνες και αποφύγετε τα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τρόφιμα. Η πρωτεΐνη βοηθά στην καταστολή της παραγωγής γκρελίνης στο πεπτικό σύστημα, το οποίο σας κρατά μακριά από την υπερκατανάλωση και την αύξηση του βάρους.

2. No Sugar babe!

Η ζάχαρη είναι ύπουλη για το λόγο ότι υπάρχει σε διάφορες μορφές σε πολλά τρόφιμα. Για να απαλλαγείτε εντελώς από αυτή θα πρέπει να διαβάζετε τις διατροφικές ετικέτες των τροφίμων. Η απαλλαγή από τη ζάχαρη μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να απενεργοποιήσετε την ορμόνη ινσουλίνη, η οποία συντελεί στην αύξηση του βάρους. Το πάγκρεας παράγει ινσουλίνη για να βοηθήσει στην πέψη των σακχάρων που τρώτε. Τα υψηλά επίπεδα της ινσουλίνης στο αίμα σας μπορεί να επηρεάσουν την πιθανότητα αύξησης του βάρους. Η ινσουλίνη βοηθά στην απορρόφηση της γλυκόζης από τα κύτταρα και στην αποθήκευσή της ως ενέργεια, το οποίο είναι ο λόγος που μπορεί να κερδίσετε βάρος όταν παίρνετε περισσότερη ζάχαρη στη διατροφή σας.

3. Καταναλώστε λιγότερα γαλακτοκομικά

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα χωρίς ορμόνες δεν είναι απαραίτητα ένα ασφαλές μέσο για την αποφυγή επιπλέον ορμονών που μπορούν να προκαλέσουν αύξηση του σωματικού βάρους. Η γαλακτοκομική βιομηχανία έχει ανταποκριθεί στη δημόσια πίεση για να παράσχει στους καταναλωτές γαλακτοκομικά προϊόντα χωρίς ορμόνες, με βάση την έρευνα που δείχνει ότι η κατανάλωση ζωικών ορμονών μπορεί να προκαλέσει πρώιμη ανάπτυξη σε εφήβους. Αποφύγετε αυτές τις μη ανθρώπινες ορμόνες που μπορούν να δημιουργήσουν ένα χάος με τις δικές σας.

4. Αποφύγετε την σόγια, κυρίως οι γυναίκες

Οι γυναίκες που περνούν από εμμηνόπαυση, βιώνουν μια φυσική μείωση των οιστρογόνων που παράγει το σώμα τους τώρα που δεν είναι πλέον σε θέση να τεκνοποιήσουν. Ως αποτέλεσμα των μειωμένων οιστρογόνων, το σωματικό τους λίπος αυξάνεται. Τα προϊόντα σόγιας περιέχουν φυτοοιστρογόνα, τα οποία μπορεί να εμποδίσουν τα φυσιολογικά ανθρώπινα οιστρογόνα στον οργανισμό. Τα οιστρογόνα έχουν ένα ρόλο στην παραγωγή της λεπτίνης. Η λεπτίνη είναι μία από τις πιο σημαντικές ορμόνες απενεργοποίησης της αύξησης του σωματικού βάρους, καθώς ρυθμίζει τον κορεσμό. Ο κορεσμός δηλώνει το πόσο ικανοποιημένοι νιώθουμε όταν τρώμε. Αν δεν αισθανόμαστε ικανοποιημένοι ή χορτάτοι, θα συνεχίσουμε να τρώμε, ακόμα και αν στην πραγματικότητα δεν χρειαζόμαστε τροφή.

5. Μειώστε το στρες και την καφεΐνη

Η ορμόνη του στρες, κορτιζόλη, απελευθερώνεται όταν είμαστε απογοητευμένοι, συγκλονισμένοι ή αγχωμένοι. Τα άτομα που τρώνε λόγω στρες, ειδικά τα λεγόμενα «τρόφιμα άνεσης», είναι πιθανό να εμπλέκονται σε ένα καταστροφικό πρότυπο συμπεριφοράς που ενδεχομένως να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους. Αντί να επιτρέπετε το στρες να σας υπαγορεύσει να φάτε, επιδιώξτε να μειώσετε τις πηγές του στρες στη ζωή σας για να μειώσετε τα επίπεδα της κορτιζόλης στο σώμα σας. Εάν η εργασία σας είναι υπερβολική, βρέστε άτομα που μπορούν να χειριστούν κάποιο μέρος της. Αν η ζωή στο σπίτι σας είναι αγχωτική, καθίστε έξω στη φύση για πέντε λεπτά, παίρνοντας βαθιές αναπνοές για να χαλαρώσετε και να αναζωογονηθείτε. Τα επίπεδα καφεΐνης μπορεί επίσης να αυξήσουν το επίπεδο της κορτιζόλης που απελευθερώνεται στο σώμα σας. Απενεργοποιήστε την αύξηση του σωματικού σας βάρους με τη μείωση της πρόσληψης καφεΐνης και η ορμόνη κορτιζόλη θα μειωθεί επίσης.

6. Περιορίστε τα σιτηρά

Η κατανάλωση σιτηρών έχει συνδεθεί με την επιβράδυνση της παραγωγής ορμονών του θυρεοειδούς. H μείωση της πρόσληψης σιτηρών στη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των επιπέδων των ορμονών του θυρεοειδούς και να σταματήσουν την αύξηση του σωματικού βάρους. Ο θυρεοειδής είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που θα πρέπει να εξετάσετε όταν πρόκειται για την αύξηση του σωματικού βάρους.

Close Menu

Health is Lifestyle!

Υγεία σε πρώτο πλάνο
με τις μέγιστες παροχές για όλους.

Olympia Supplements

Σουρή 54
181 20, Κορυδαλλός

T: 210 4759370
E: info@olympiasupplements.gr

Call Now