OLIMP PLATINUM GINSENG 550 SPORT EDITION

12,00

Κωδικός προϊόντος: Μ/Δ Κατηγορίες: ,

Περιγραφή

✓ Μια μεγάλη δόση 550 mg σύμπλεγμα Power Ginseng σε 1 κάψουλα!

✓ Ένα μείγμα δύο ειδών Ginseng (Κορεάτικο και Αμερικάνικο)

✓ 60 κάψουλες ανά συσκευασία!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕ GINSENG σε ΜΕΓΑ ΔΟΣΗ 550 mg που προσφέρεται από την Olimp Sport Nutrition®

Το Ginseng (γένος Panax) είναι ένα φυτικό συμπλήρωμα διατροφής της κινεζικής ιατρικής, το οποίο πιθανότατα χρησιμοποιείται συχνότερα από αθλητές και σωματικά ενεργά άτομα. Το γένος Panax περιλαμβάνει τα πολυετή φυτά που προέρχονται από την Αμερική (Panax quinquefolius) και την Ασία (Panax ginseng). Το γένος Panax περιλαμβάνει επίσης συχνά το Σιβηρικό ginseng (Eleutherococcus senticosus), το οποίο στην πραγματικότητα ανήκει στο γένος Eleutherococcus. Το Ginseng χρησιμοποιείται από ενεργά άτομα, π.χ. για να βελτιώσει τη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, να αυξήσει την αερόβια και αναερόβια αποτελεσματικότητα, καθώς και να βελτιώσει την ψυχική ικανότητα.

Επιστημονική έρευνα δείχνει ότι το ginseng μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία τόσο από αθλητές όσο και από σωματικά ενεργά άτομα. Θεωρείται από πολλούς επιστήμονες ως εργογενική ουσία, δηλαδή ουσία που μετά τη χορήγηση συμβάλλει στη βελτίωση των αθλητικών αποτελεσμάτων. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα του ginseng είναι η υποστηρικτική του δράση σε στυτικές δυσλειτουργίες. Μην ξεχνάτε τις γνωστές ιδιότητες του ginseng, δηλαδή τη βελτίωση της συγκέντρωσης, του συντονισμού, της επαγρύπνησης και της διατήρησης της κατάλληλης ζωτικότητας. Τα σωματικά ενεργά άτομα σίγουρα θα επωφεληθούν από την πλειοτροπική επίδραση του ginseng.

ΒΙΟΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ PLATINUM GINSENG ™ SPORT EDITION 550 mg
Τα ενεργά και ανενεργά χημικά συστατικά που λαμβάνονται από το γένος Panax ginseng μπορούν να χωριστούν σε τέσσερις κύριες κατηγορίες: σαπωνίνες, πολυακετυλένια, σακχαρίτες καθώς και φαινολικές ενώσεις και αιθέρια έλαια.
1. Οι τριτερπενικές σαπωνίνες είναι οι κύριες βιολογικά δραστικές ενώσεις του ginseng, που ονομάζονται ginsenosides ή panaxosides. Από χημική άποψη, οι ginsenosides είναι γλυκοσιδικές ενώσεις που αποτελούνται από αγλυκόνη (μέρη χωρίς σάκχαρο) και μέρη σακχάρου. Εκτιμάται ότι η περιεκτικότητα των ginsenosides στο Panax ginseng είναι κάτω του 10%. Αυτό που είναι ενδιαφέρον, τα φύλλα και τα στελέχη του αμερικανικού ginseng (Panax quinquefolium) μπορεί να περιέχουν πιο δραστικές ενώσεις από τις ρίζες του – 15,72% έναντι 3,62%.
2. Τα πολυακετυλένια είναι οι δεύτερες πιο δραστικές ενώσεις (μετά ginsenosides) στο Panax ginseng. Προέρχονται από λιπαρά οξέα και συνήθως συντίθενται από ελαϊκό οξύ και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Η εξειδικευμένη βιβλιογραφία παρέχει πληροφορίες σχετικά με την αντι-μολυσματική, αναισθητική, αντι-συσσωμάτωση και ινωδολυτική δράση τους.
3. Οι σακχαρίτες είναι ένας άλλος τύπος ενώσεων που υπάρχουν στο περιγραφόμενο φυτό (μονοσακχαρίτες, οι ολιγοσακχαρίτες και οι πολυσακχαρίτες). Τα περισσότερα από αυτά συσσωρεύονται στη ρίζα.
4. Οι φαινολικές ενώσεις είναι κυρίως υπεύθυνες για την αντιοξειδωτική δράση. Αυτά που απαντώνται συχνότερα στο Panax ginseng περιλαμβάνουν: καεμπερόλη, καμπεφερόλη-3-Ο-γλυκογαλακτοσίδη και καμπεφερόλη-3-Ο-γαλακτοσίδη.
Το εκχύλισμα κριθαριού (Hordeum vulgare L.) βελτιώνει τη συγκέντρωση, ενισχύει τη σωματική δραστηριότητα, εξαλείφει την κούραση και την αποστροφή στη σωματική και ψυχολογική προσπάθεια.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ PANAX GINSENG ΣΕ ΑΘΛΗΤΕΣ
Το Ginseng και άλλα παρόμοια πολυετή χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια για να αυξήσουν τη ζωτικότητα και να ενισχύσουν το σώμα. Ορισμένες επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι το ginseng μπορεί να αυξήσει την παραγωγή αντισωμάτων, τη δραστηριότητα των φυσικών ”φονικών” κυττάρων και να συμβάλει στην πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος.
Στα αθλητικά συμπληρώματα το ginseng αποδίδεται με εργογενείς ιδιότητες, για τις οποίες είναι υπεύθυνες οι δραστικές ουσίες, όπως ginsenosides και eleutherosides. Πιστεύεται ότι το ginseng μπορεί να επηρεάσει τον άξονα του υποθαλάμου-υπόφυσης-επινεφριδίων και να μειώσει την καταβολική επίδραση της κορτιζόλης. Η συμπλήρωση με ginseng μπορεί να βελτιώσει τα αθλητικά αποτελέσματα, να επιτρέψει στους αθλητές να προπονηθούν πιο έντονα ή να μειώσουν τους μυϊκούς τραυματισμούς και να αυξήσουν την αντοχή κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ωστόσο, το πιο σημαντικό γεγονός είναι ότι τα παραπάνω τεκμήρια έχουν επιβεβαιωθεί με επιστημονική έρευνα.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ BONUS – ΟΧΙ ΣΤΥΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Η συμπλήρωση με ginseng μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες που πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία. Σε μια συστηματική ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε το 2008, η οποία περιελάμβανε επτά τυχαιοποιημένες κλινικές δοκιμές, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η συμπλήρωση με ginseng μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματική στη θεραπεία των προβλημάτων στύσης. Το Ginseng δίνει πιθανώς ένα ορμονικό αποτέλεσμα που είναι παρόμοιο με το αποτέλεσμα της τεστοστερόνης. Άλλοι επιστήμονες προτείνουν ότι η επίδραση του ginseng στην στύση είναι πιο πιθανό να συνδέεται με χαλάρωση του λείου μυϊκού στρώματος μέσω νιτρικού οξειδίου, ωστόσο απαιτείται περισσότερη επιστημονική έρευνα για την εξήγηση του μηχανισμού.

ΔΥΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ
Η επίδραση του ginseng στο κεντρικό νευρικό σύστημα εξαρτάται από την αναλογία των ginsenosides στη σύνθεσή του. Ορισμένες ginsenosides έχουν μια διεγερτική επίδραση, ενώ άλλες έχουν μια κατευναστική επίδραση.
Το κορεατικό ginseng περιέχει περισσότερα συστατικά με διεγερτικό αποτέλεσμα, ενώ η αμερικανική εναλλακτική του έχει περισσότερα συστατικά με ηρεμιστικό αποτέλεσμα. Το κορεατικό ginseng θεωρείται διεγερτικός παράγοντας, ενώ το αμερικανικό ginseng – ως κατευναστικός παράγοντας. Και οι δύο τύποι έχουν παρόμοιο αποτέλεσμα όσον αφορά τη βελτίωση της ικανότητας φυσικής προσπάθειας και πιστεύεται ακόμη ότι δείχνουν συνεργική εξάρτηση από αυτή την άποψη. Επομένως, η ταυτόχρονη χρήση εκχυλισμάτων και των δύο τύπων ginseng θα έχει ως αποτέλεσμα την ουδέτερη συμπλήρωση για το επίπεδο διέγερσης του κεντρικού νευρικού συστήματος, το οποίο επιβεβαιώνεται εξ ολοκλήρου από τις απόψεις των χρηστών, ενώ υπάρχει ένα διπλό όφελος στη φυσική κατάσταση.

Συστατικά: 41% κορεατικό εκχύλισμα ρίζας ginseng (Panax ginseng C.A. Mey.), 34% αμερικανικό εκχύλισμα ρίζας ginseng (Panax quinquefolius), εκχύλισμα κριθαριού 7% (Hordeum vulgare L.), διογκωτικός παράγοντας – μικροκρυσταλλική κυτταρίνη. παράγοντες κατά της συσσωμάτωσης – άλατα μαγνησίου λιπαρών οξέων, διοξείδιο του πυριτίου. κάψουλα (ζελατίνη, χρώμα: Ε 171).

Συνιστώμενη χρήση: πάρτε 1 κάψουλα την ημέρα ή αλλιώς μετά από διαβούλευση με το γιατρό σας.
Μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη ημερήσια δόση. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής. Συνιστάται μια ποικίλη και ισορροπημένη διατροφή και ένας υγιεινός τρόπος ζωής. Μακριά από μικρά παιδιά.

Ποιοί μπορούν να το χρησιμοποιήσουν: Το προϊόν προορίζεται για ενήλικες που θέλουν να διατηρήσουν τη σωματική και πνευματική τους απόδοση, ειδικά για εκείνους που κάνουν σκληρή σωματική ή πνευματική εργασία και για αθλητές.

Σημείωση: Το προϊόν δεν συνιστάται για έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες και όχι για εκείνες που παρουσιάζουν υπερευαισθησία σε οποιοδήποτε από τα συστατικά του. Σε περίπτωση υπέρτασης ή λήψης οποιουδήποτε φαρμάκου, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή, για παράδειγμα ασπιρίνης, συνιστάται να συμβουλευτείτε γιατρό.

Επιπλέον πληροφορίες

Διαστάσεις 8 × 6,5 × 4 cm