Skip to main content

Τα συμπληρώματα διατροφής τα τελευταία χρόνια έχουν ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση στο κοινό. Αυτό συμβαίνει επειδή, λόγω των γρήγορων ταχυτήτων της ζωής, δεν προλαβαίνουμε να πάρουμε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα και φυσικά δεν τηρούμε την διατροφική πυραμίδα.

Συμπληρώματα διατροφής για αδυνάτισμα, γράμμωση και bodybuilding είναι μόνο λίγα από αυτά που θα βρεις στα ράφια ειδικών καταστημάτων και κάποιων φαρμακείων.

Ας δούμε πως βοηθούν τα συμπληρώματα διατροφής ξεχωριστά και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν αξίωμα για να φτιάξεις ΣΩΜΑ! Συνδυαστικά, όμως, μπορούν να γίνουν το σκαλοπάτι που χρειάζεσαι, αρκεί να έχεις υπομονή και να γνωρίζεις πως Θαύματα έκανε μόνο ο Χριστός!

Πρωτεΐνη – Κρεατίνη

Αυτά είναι τα δύο βασικά συμπληρώματα που δίνονται από τα γυμναστήρια κυρίως σε άντρες.

Η πρωτεΐνη θα σε βοηθήσει να φτιάξεις μυϊκό ιστό χωρίς λίπος. Η πιο συνηθισμένη μορφή είναι σε σκόνη και η σωστή ποσότητα που πρέπει να λαμβάνεις είναι 2 γραμμάρια για κάθε κιλό του βάρους σου. Αν πάρεις περισσότερη από όση πρέπει, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο συκώτι και στα νεφρά σου.

Χρησιμοποίησε τη με μέτρο. Ο οργανισμός σου είναι προγραμματισμένος να ξεχωρίζει και να διασπά όλα τα στοιχεία πριν απορροφηθούν και όχι να τα παίρνει έτοιμα σε μεγάλες ποσότητες. Μην περιμένεις πως θα έχεις θαύματα γράμμωσης και ανάπτυξης μυών χωρίς την απαιτούμενη γυμναστική.

Η κρεατίνη δίνει μεγαλύτερη ενέργεια και αντοχή στην κόπωση. Ωστόσο είναι καλύτερα να την λαμβάνεις από την κανονική σου διατροφή και όχι από συμπλήρωμα αφού οι απόψεις ακόμα και σήμερα διίστανται για το τι πραγματικά μπορεί να προσφέρει και το τι παρενέργειες έχει (ταχυκαρδία, κράμπες). Μοσχάρι, σολομός και τόνος είναι οι καλύτερες πηγές λήψης «σωστής» κρεατίνης. Ενδεικτικά 60 γρ. μοσχάρι θα σου δώσουν 10 γρ. κρεατίνης, ενώ 60 γρ. σολομού σου δίνουν 9 γρ. κρεατίνης. Αν τώρα δεν σου αρέσει το μοσχαράκι και ο σολομός και δεν εννοώ τον ποιητή, χρησιμοποίησε κάποιο σκεύασμα με μέτρο και εφόσον συμβουλευτείς ειδικό. Σε όλα υπάρχει η χρυσή τομή, αρκεί να έχεις τον σωστό άνθρωπο να σου την υποδείξει…

Βιταμίνες
Βιταμίνες υπάρχουν πολλές και διάφορες. Συνήθως λαμβάνονται όταν δεν τρώμε σωστά ή όταν έχουμε κάποιο πρόβλημα και ενώ τρώμε όπως πρέπει, χρειαζόμαστε παραπάνω για κάποιο λόγο. Φυσικά, υπάρχουν σκευάσματα βιταμινών τα οποία είναι άριστα, όμως ποτέ ένα χημικό προϊόν δεν θα αντικαταστήσει πλήρως το φυσικό.

Αμινοξέα
Τα αμινοξέα είναι η διάσπαση πρωτεϊνών. Η πρωτεΐνη πρώτα διασπάται σε αμινοξέα και έπειτα απορροφάται. Αν τα αμινοξέα λαμβάνονται ως συμπλήρωμα βοηθούν στην ανάπτυξη των μυών σε συνδυασμό πάντα με τη γυμναστική. Επειδή υπάρχουν πάνω από 20 αμινοξέα πρέπει να τα λαμβάνεις σύμφωνα με το τι θέλεις να κάνεις. Για παράδειγμα, η ισολευκίνη, η λευκίνη και η βαλίνη βοηθούν στην ανάπτυξη των μυών και η γλυκόζη δίνει στο σώμα ενέργεια.

Συμπερασματικά: Για να «χτίσεις» σώμα πρέπει να κάνεις παράλληλα και τη σωστή διατροφή και γυμναστική – ποτέ άλλωστε ΕΝΑΣ ΚΟΥΚΟΣ (συμπλήρωμα διατροφής), δεν έφερε την ΑΝΟΙΞΗ (καλοσχηματισμένο, γυμνασμένο και υγιές σώμα)!

Close Menu

Health is Lifestyle!

Υγεία σε πρώτο πλάνο
με τις μέγιστες παροχές για όλους.

Olympia Supplements

Σουρή 54
181 20, Κορυδαλλός

T: 210 4759370
E: info@olympiasupplements.gr

Call Now